Menu
Menu
Winkelwagen

Samen tegen conflictdiamanten

"Het is een schandaal. We hebben zo veel rijkdom, en toch zijn we zo arm. In plaats van eeuwige geluk, brengen onze diamanten niks anders dan ellende."

Zacharie Mamba, hoofd van de mijnbouwdivisie van Tshikapa

Help ons mee in de strijd tegen conflict diamanten

Jaarlijks worden nog steeds miljoenen karaten aan diamanten onethisch gewonnen. Onder ‘onethisch’ verstaan wij de volgende drie typen diamanten:

  1. Bloed diamanten. Dit zijn diamanten waarvan de winst rechtstreeks contribueert aan de financiering van rebellen groeperingen.
  2. Onethisch verkregen diamanten. Dit zijn diamanten die zijn gewonnen onder zeer slechte werkomstandigheden. Tot op onmenselijk aan toe.
  3. Omgeving verwoestende diamanten. Dit zijn diamanten die zijn verkregen vanuit diamantmijnen die de nabije leefomstandigheden van mensen, dieren en organismen direct, al dan niet indirect zwaar verstoren.

Ieder van deze soorten zijn verwoestend op verschillende manieren. Daarom is het belangrijk om kosten wat kost de financiering, ondersteuning en algehele interesse in deze conflict diamanten volledig uit te bannen.

Hoe My Moissanite de situatie wilt verbeteren

My Moissanite houdt 5% van zijn winst apart voor een goed doel die uitsluitend de situatie in Afrika verbetert. De bedoeling is om deze fondsen beschikbaar te stellen aan een waardig goed doel wat zich uitsluitend richt op de verbetering van de algehele situatie rondom conflict diamanten.

We zijn druk op zoek naar een dergelijk goed doel; Deze hebben we nog niet kunnen vinden. Indien je tips of suggesties hebt, neem dan a.u.b. contact met ons op. Ingeval we tegen het begin van 2023 nog steeds geen waardig goed doel hebben kunnen vinden, zijn we van plan ons eigen goede doel op te zetten.

Zodra we actief doneren, zullen we op deze pagina exact bijhouden hoeveel we hebben gedoneerd en aan welke organisatie. We willen alles 100% transparant houden, omdat we het belangrijk vinden dat je precies kunt zien waar jouw indirecte donatie naartoe gaat!

(1)
https://time.com/4012857/the-fight-against-blood-diamonds-continues/

(2)
https://u.osu.edu/diamondscarlsoncaggiano/impacts/

(3)
https://time.com/4012857/the-fight-against-blood-diamonds-continues/