Winkelwagen

WhatsApp: +31 (0)35 234 0187

Voor 18:00 besteld = vandaag verzonden (mits voorradig)

Gratis verzending binnen Nederland

Wij houden ook van de schoonheid van diamanten. Maar wat zijn de daadwerkelijke kosten?

Conflictdiamanten: de feiten

0 %
Van 's werelds gemijnde diamanten komen uit Afrika (1)
$ 0
Is wat de gemiddelde Afrikaanse mijnwerker verdient per dag (2)
0 uur
Is de gemiddelde werkdag voor een Afrikaanse mijnwerker
Tot %
Van commerciële diamanten zijn onethisch verkregen (3)

"Het is een schandaal. We hebben zo veel rijkdom, en toch zijn we zo arm. In plaats van eeuwige geluk, brengen onze diamanten niks anders dan ellende."

Help ons mee in de strijd tegen conflict diamanten

Jaarlijks worden nog steeds miljoenen karaten aan diamanten onethisch gewonnen. Onder ‘onethisch’ verstaan wij de volgende drie typen diamanten:

 1. Bloed diamanten. Dit zijn diamanten waarvan de winst rechtstreeks contribueert aan de financiering van rebellen groeperingen.
 2. Onethisch verkregen diamanten. Dit zijn diamanten die zijn gewonnen onder zeer slechte werkomstandigheden. Tot op onmenselijk aan toe.
 3. Omgeving verwoestende diamanten. Dit zijn diamanten die zijn verkregen vanuit diamantmijnen die de nabije leefomstandigheden van mensen, dieren en organismen direct, al dan niet indirect zwaar verstoren.

Ieder van deze soorten zijn verwoestend op verschillende manieren. Daarom is het belangrijk om kosten wat kost de financiering, ondersteuning en algehele interesse in deze conflict diamanten volledig uit te bannen.

Hoe My Moissanite de situatie wilt verbeteren

My Moissanite houdt 5% van zijn winst apart voor een goed doel die uitsluitend de situatie in Afrika verbetert. De bedoeling is om deze fondsen beschikbaar te stellen aan een waardig goed doel wat zich uitsluitend richt op de verbetering van de algehele situatie rondom conflict diamanten.

We zijn druk op zoek naar een dergelijk goed doel; Deze hebben we nog niet kunnen vinden. Indien je tips of suggesties hebt, neem dan a.u.b. contact met ons op. Ingeval we tegen het begin van 2023 nog steeds geen waardig goed doel hebben kunnen vinden, zijn we van plan ons eigen goede doel op te zetten.

Zodra we actief doneren, zullen we op deze pagina exact bijhouden hoeveel we hebben gedoneerd en aan welke organisatie. We willen alles 100% transparant houden, omdat we het belangrijk vinden dat je precies kunt zien waar jouw indirecte donatie naartoe gaat!

(1)
https://time.com/4012857/the-fight-against-blood-diamonds-continues/

(2)
https://u.osu.edu/diamondscarlsoncaggiano/impacts/

(3)
https://time.com/4012857/the-fight-against-blood-diamonds-continues/

My Moissanite IconMy Moissanite

Olmenlaan 57, Bussum

5,0 24 Beoordelingen

 • Avatar Alexandra Miras ★★★★★ een week geleden
  Amazing experience!!! They’re super friendly and respond on every platform that I’ve reached them on whether it be TikTok or email, super glad they’re patient.
  I was super hesitant as I’ve never bought moissanite before, it definitely
  … More exceeded my expectations. I can’t wait to show off my new earrings at work.
 • Avatar Jan Heijdenveld ★★★★★ een week geleden
  Toen ik op zoek ging naar de perfecte verlovingsring voor mijn toekomstige vrouw, stuitte ik op My Moissanite en ik ben ontzettend blij met die keuze! Vanaf het eerste contact was het team van My Moissanite buitengewoon vriendelijk, professioneel … More en behulpzaam. Ze luisterden aandachtig naar mijn wensen en gaven waardevolle suggesties, wat resulteerde in een op maat gemaakte ring die de persoonlijkheid en stijl van mijn partner perfect weerspiegelt.
  Het gehele proces, van het bespreken van mijn ideeën tot het ontvangen van de prachtige ring, verliep soepel en stressvrij. De communicatie met het team was helder en tijdig, en ik werd op de hoogte gehouden tijdens elke stap van het ontwerpproces. Ik was vooral onder de indruk van het gedetailleerde 3D-ontwerp dat ze hadden gemaakt voordat ze aan de daadwerkelijke ring begonnen.
  Toen ik de ring eenmaal in handen had, was ik werkelijk sprakeloos. De kwaliteit van de moissanite steen is uitzonderlijk en de afwerking van de ring is voortreffelijk. Het is duidelijk dat My Moissanite vakmanschap en aandacht voor detail hoog in het vaandel heeft staan. Mijn partner was overweldigd door de schoonheid van de ring en ik kan niet gelukkiger zijn met mijn keuze.
  Ik kan My Moissanite van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een unieke en hoogwaardige verlovingsring. De uitmuntende klantenservice, het oog voor detail en het vakmanschap zijn werkelijk ongeëvenaard. Hartelijk dank, My Moissanite!
 • Avatar Vaz Advice Q&A ★★★★★ een week geleden
 • Avatar Eliah ★★★★★ 2 weken geleden
  Armband was te klein dus moest een nieuwe bestellen, 2 dagen later zou ik op vakantie gaan. Door snel handelen toch voor vakantie binnen gekregen. Goed up-to-date gebleven per e-mail. Wat een service!